Als deze periode je iets heeft laten zien, dan is het wel de relatie die je met jezelf hebt en de relatie die je hebt met het leven. Het leven drukt ons met grote kracht naar binnen. Met jezelf zijn in een veranderende wereld. Geen controle, verplichte overgave. Dat terwijl er in je innerlijke wereld zoveel gebeurt. De wereld waar we zo eenvoudig in konden ontsnappen stond ineens on hold. Zoiets is even ok, maar dan komt de onrust. Want hoe is zijn met jezelf en het leven zoals het zich ontvouwd?

Lagen waar je niet naar kon of wilde kijken werkte hun weg naar de oppervlakte.  Diepere gevoelens willen gezien en gehoord worden.

Alles is vertraagt… er is ineens ruimte om te zien, voelen en ervaren. Dat deel in jou dat zich niet gezien en gehoord leek te voelen door de omgeving, is eigenlijk al die tijd maar door 1 iemand genegeerd en dat was door jezelf.

Het is alsof er een sluier is opgetild. We zijn tot stilstand gebracht en we mogen even gluren onder de motorkap. Wat gebeurt daar binnen in mij? Je mag het zien, voelen en aanraken. Echt jezelf ontmoeten! Want dat is ook wat deze tijd ons brengt. De vertraging en het niet kunnen ontsnappen heeft ervoor gezorgd dat je op een diepere laag met jezelf wordt geconfronteerd.

Iedereen gaat met hier op een andere manier mee om. De een wil weg bewegen en weerlegt z’n focus door tegen iets buiten zichzelf aan te schoppen. De ander kijkt er vanaf een afstandje naar en is blij als we weer kunnen schakelen naar een hogere versnelling, zodat we niet alles hoeven te aanschouwen.  Weer een ander is blij met de vertraging, want we kunnen nu uitstappen en alles eens even echt goed bekijken en aanraken.

Wat een geweldige kans hebben we gekregen. Een reality check! Stilstaan en echt voelen. Als je al behoefte hebt om de verbinding met jezelf te verdiepen dan is dit de tijd! Nu is het eenvoudiger dan ooit om naar jouw eigen stem te luisteren. Een fase waar zoveel van de dagelijkse ruis is weggenomen. Het leven veranderde in een razend tempo en zorgde tegelijkertijd voor vertraging. Een vertraging die soms voor grote ongemak kon zorgen. De relatie met jezelf, je omgeving en het leven is onder een vergrootglas gelegd.

Hoe is de relatie met jezelf? Nu meer dan ooit staat er een deur  wagenwijd open om de relatie met jezelf  en het leven te verbeteren. Een goede relatie met jezelf en het leven is zo bevrijdend. Welke overtuigingen staan in de weg? Wat is van jou? Wat is aangeleerd en past niet meer bij je? Waar begrens je jezelf? Kun je jezelf toestaan? Welke gevoelens mogen er zijn, welke niet?

Time to be your own best friend!

Zeg je tegen je beste vriend of vriendin dat die gevoelens er niet toe doen? Of neem je tijd om te luisteren wat je vriend of vriendin nodig heeft en help je waar het nodig is.

Nu meer dan ooit wordt de relatie die je met jezelf en het leven hebt zichtbaar. Kun je je openen voor het licht waarin jouw gevoelens zich tonen? Kun je jezelf toestaan om open aanwezig te zijn met wat is. Wat als je even niet beweegt naar wat comfortabel is, maar jezelf toestaat om volledig te stappen in je gevoelens. Misschien ga je zo na een lange tijd weer aan het werk en ervaar je daar nu al stress van. Deze stress kan bestaan uit het weer onder de mensen zijn, of de hoeveelheid werk die er op je ligt te wachten, hoe doe je het met de kinderen, houdt iedereen zich wel aan de afstand regels? In plaats van deze gevoelens te onderdrukken en alleen maar de stress ervan te ervaren, denk hierbij aan gejaagdheid, slecht slapen, buikpijn, kort lontje, vermoeidheid, hoofdpijn of een constante gedachte stroom, probeer eens te kijken wat hier nu echt onder zit.

Jouw gevoelens zijn er om jou te begeleiden door het leven. Sommige gevoelens zijn pijnlijk, maar waar dragen deze gevoelens je naartoe? Nu is de tijd om echt te ontdekken wat er in die diepere lagen schuil gaat en aan de vriendschap met jezelf te werken. Zodat jij je weerbaar en krachtig voelt terwijl het leven naar je toestroomt. Gevoelens brengen je naar inzichten over zaken die al langer spelen in jezelf. Zo kun je patronen in jezelf gaan herkennen en onderzoeken wat het werkelijke effect hiervan is op je leven.

Besef je dat je op jezelf kunt vertrouwen, dat jij in je persoonlijk leiderschap kunt stappen om jezelf door het leven te begeleiden. Remember you have got you! Je bent gemaakt om te leven. Je kunt jouw leven aan. Be your own best friend. Hou van de vertraging en de veranderingen. Durf te kijken naar wat zich aandient. Enkel omdat het zich in je leven aandient is het waard om van te houden. Het vormt jou, het vormt jouw leven! Het is jouw leven! Pure verbinding en overgave aan de realiteit. Omarm en voel jouw innerlijke navigatie die jou stuurt naar de volgende stap. You’ve got this with yourself as your own best friend.

Love, Eva Divya

My Choice to be Free

6 weekse Live Online Training

Energiebewustzijn, persoonlijk leiderschap in relatiedynamieken

Over de relatie met jezelf, het leven en je omgeving

STARTDATUM: 16 MEI

Kijk HIER voor informatie of om je aan te melden