Wat is jouw zelfbeeld en wat is het beeld dat je hebt van jouw omgeving? Oordeel je over jezelf en je omgeving?

Een negatief zelfbeeld ontstaat waneer je constant bezig bent jezelf vorm te geven door invloeden van buitenaf. Je bent bewust bezig jezelf neer te zetten in jouw leefomgeving omdat je wilt dat het beeld dat de omgeving van je heeft positief is. Om die reden ben je constant op zoek naar goedkeuring en bevestiging. Deze manier van leven zal je niets brengen. Je kunt namelijk niet zelf tevreden zijn door alleen anderen tevreden te stellen.

Waarom wil je dat jouw omgeving je graag mag of dat ze het goed vinden wat je doet? Is het jouw taak om andere mensen gelukkig te maken door te zijn wie jij denkt dat zij willen dat je bent? Maakt het jouw gelukkig om te zijn hoe jij denkt dat de omgeving vindt dat je moet zijn?

Jezelf of je omgeving gelukkig maken door je aan te passen aan de wensen van anderen is een onmogelijke, energievretende taak. Dus nee, natuurlijk niet! Het is enkel jouw taak om ervoor te zorgen dat jij lekker in je vel zit en je goed voelt. Als je goed in je vel zit dan werkt dit door op jouw omgeving. Als je met een glimlach je eerste klant ontvangt dan zal de klant jouw positiviteit waarnemen en dit zal doorwerken op de gemoedstoestand van de klant. Je doet dit dus niet door jezelf te vergelijken met anderen die jij op een ‘voetstuk’ hebt gezet of door het beeld dat jij gevormd hebt van hoe je moet zijn in deze maatschappij.  Je gaat bijvoorbeeld 1 keer in de week onder de zonnebank…. want als je zo een mooie bruine huid hebt dan voel jij je zelfverzekerd genoeg om in bikini rond te lopen. Zo een witte huid dat kan toch niet?!?! Is dit echt hoe jij je voelt of is dit een beeld dat je hebt gevormd door het beeld dat je hebt van de maatschappij waarin je leeft? Als je echt lekker in je vel zit dan is je huid goed zoals die is in elke vorm.

Jezelf neerzetten naar het beeld dat je hebt van de maatschappij en daarin je bevestiging zoeken is het creëren van een zelfdestructieve emotie, het is namelijk nooit genoeg, want wanneer is het goed? Tenslotte kun je niet in iemand anders zijn hart/hoofd kruipen om te weten te komen wat een ander nu echt voelt/denkt. Je bent jezelf aan het afstemmen op de omgeving zoals JIJ DIE ZIET en je vergelijkt je met anderen om de standaard te bepalen. Daarmee begin je met oordelen over jezelf en je omgeving. Neem nu een appel en een peer. Je kunt ze niet vergelijken met elkaar. Je komt niet veel verder dan dat het twee fruitsoorten zijn. De schil is anders van kleur en structuur. De kleur is anders, de geur en de smaak. Je kan daarom wel vragen aan iemand die dol is op peren wat hij van de appel vindt, maar je kunt er op rekenen dat het antwoord niet zo positief is, als je hem om zijn voorkeur naar peren had gevraagd. Waarom willen we nou toch zo graag als appel van een perenliefhebber horen dat hij ook van jou houdt? Waarom slaan we deze weg in? Tenslotte staat iedereen in het leven op een andere bewustzijnslaag. Ieder persoon resoneert op zijn/haar eigen trillingsniveau. De gene die daarom het beste bij je past ben jezelf… Wees je bewust dat daarom jij en alleen jij tevreden moet zijn over wie je bent en je acties.

Eigenliefde vormt de basis voor het liefhebben van anderen en de wereld om ons heen. Als er een basis van eigenliefde is dan heb je niet langer de bevestiging nodig van je omgeving. Iedereen wordt gelukkig geboren. Er bestaat niet zoiets als een depressieve baby.  Het vuur van geluk brandt in ons allen. Echter zodra we aanleren dat geluk ontstaat door iets of iemand, verliezen we de verbinding hiermee en gaan we opzoek… vaak buiten onszelf…  Totdat je weer in contact komt met jezelf en je de liefde voor jezelf terugvindt. Volledig aanvaarden wie jij bent in het nu… Tevreden zijn over wie jij bent in het nu… Houden van jezelf in het nu… Dit zal zorgen voor liefde en compassie voor jezelf en je omgeving en zal DE basis vormen voor een gelukkig leven.

 

Refind your fire of happiness… a fire that burns deep within us.