Jij en de wereld om je heen zijn continue in beweging. De cellen in je lichaam passen zich continue aan. Je gedachtes en je gevoelens zijn steeds in beweging. Ondanks dat we voortdurend aan het proces van verandering worden blootgesteld in het leven, is het één van de dingen die we moeilijk kunnen accepteren. De onwetendheid over de consequenties van de veranderingen geeft ons onzekerheid, stress en soms zelfs gevoelens van angst. Om grip te krijgen op de veranderingen en om ervoor te zorgen dat we niet te veel uit onze comfortzone worden geduwd, oefenen we controle uit om zo het leven te sturen in de richting van een gewenste uitkomst.

Iets wat je ziet bij mensen die actief hun pad van bewustwording bewandelen, is dat zij zich steeds bewuster worden van de universele levenskracht die door ons heen stroomt. Dit is de energie die jouw haar laat groeien, het mijne, de blaadjes aan de bomen. Deze mensen begrijpen dat zij niet de motor achter het geheel zijn. Hierdoor vermindert of verdwijnt zelfs de behoefte om in control te zijn. De behoefte aan controle maakt plaats voor gevoelens van overgave en vertrouwen.

Overgave en vertrouwen betekent niet, zelf niet meer meedoen en blind vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Overgave en vertrouwen zijn verbonden aan je innerlijk weten en persoonlijk leiderschap. Je geeft je over aan je innerlijk stroom om zo vrij mee te kunnen stromen met de universele stroom. Wetend dat jouw innerlijke stroom één en hetzelfde is als de universele stroom. Overgave en vertrouwen betekenen richting bepalen van binnenuit. Het betekent niet: Op hoop van zegen in het diepe duiken. Door te verbinden met je diepste innerlijke weten kom je in alignment met het leven. De universele levenskracht. Zo kan het leven zich als een bloem exact ontvouwen zoals bedoelt.

Voor je ego is geen plaats in dit verhaal. Het ego is wil gedreven. Het ego heeft een idee over de gewenste uitkomst en zal daarom altijd controle willen uitoefenen op de natuurlijk stroom van het leven. Het moet anders, beter, sneller. Terwijl als je in tune bent met de universele levenskracht, dan ben je exact waar je moet zijn. Dit betekent ook dat je wil er niet meer toe doet. Eén worden met de scheppingskracht activeert je innerlijke weten. Jouw wens voor het leven zal als een eenheid samenstromen met het leven zelf. Je leeft in inspiratie. De universele levenskracht die door jou heen stroomt wakkert jouw inspiratie aan. Zo leef je in eenheid met jezelf en het leven. Net zoals een vis die door de afstemming op zichzelf als een eenheid kan bewegen in een school vissen.

Door jouw bewustwording van de universele energie kan je associatie met verandering veranderen. Het leven kun je gaan zien als een continuous flow. Een stroom waar je enkel in mee hoeft te deinen. Een flow die je naar hoogtes kan laten stijgen voorbij jouw voorstellingsvermogen.

Hoe fijn is het om je te mogen realiseren dat jij niet aan het roer staat! Het leven draagt je en wijst je de weg. Je mag rusten in haar schoot en het leven door je heen laten stromen. Dit gegeven activeert een ultiem enthousiasme in mij. Dit is waarom ik op de eerste rij in mijn eigen leven wil zitten,  (met een bakje popcorn). Ik volg de stroom en mag aanschouwen hoe het leven zich ontvouwt. Ja, hier hoort verandering bij. Ook veranderingen in de vorm van intense uitdagingen. Verlies, fysieke beperking, afscheid, loslaten. Uitdagingen zijn er continue. Ik heb geleerd dat elke uitdaging iets moois en waardevols brengt. Soms zelfs zo vernieuwend dat het me een leven laat zien waarvan ik niet durfde te dromen. Door alle ervaringen ontmoet ik steeds meer van mezelf. Het versterkt mijn zelfliefde steeds meer en daarmee mijn liefde voor het leven en ieder mens.

Ik nodig je uit om naar je eigen leven te gaan kijken en te ontdekken waar jij je voet op de rem hebt staan. Waar oefen je controle uit? Hoe kun je de universele stroom die door jou en jouw leven stroomt ondersteunen door de energiestroom vrij baan te geven?

Take the front row seat, fasten your seatbelt and enjoy the ride! 

LOVE