Instagram en Facebook geven jou een kijkje in het leven van een ander. Je ziet successen. Je ziet anderen stralen in filmpjes en op foto’s. Je scrolled door de tijdslijn en BAM daar is het; iemand anders loopt het pad dat jij in gedachte voor jezelf hebt uitgestippeld. Hoezo die ander, waarom niet jij??!?!

Je maag draait om. Alle blije gevoelens in je druipen weg uit je lijf. Je kijkt naar de post en je voelt je leeg. Niet goed genoeg. Niet op tijd. Niet op de juiste plek.

Dit is vergelijkingswanhoop. Het negatieve gevoel dat je krijgt, wanneer je naar het leven van een ander kijkt. Vergelijkingswanhoop zorgt voor afstand. Afstand tussen jou en de ander. En nog erger. Het zorgt voor afstand tussen jou en jezelf. Het drukt je op een plek van Liefdeloosheid en schaarste. Ineens zie je jezelf niet meer. Je bent niet meer in verbinding met jouw pad, met jouw eigen essentie! Zodra je de verbinding met jezelf verliest, verlies je het geloof in jezelf en het leven. Het zorgt voor een isolement. Wanneer vergelijkingswanhoop toeslaat dan zit je in een bubbel. Alleen. Je verlamt en je bent niet meer bezig met je eigen pad, maar je bent bezig met het pad van de ander.

Ik wil dat je je realiseert dat jij jouw pad hebt! Jij hebt jouw taak in de wereld. Jij weet niet wat de weg is van de ander! Jij weet niet welke berg de ander beklimt. En vanuit alle eerlijkheid. Jij weet wanneer je aan het kopiëren bent of wanneer een ander jouw inspiratiebron is. Geef dan credits aan wie de credits toebehoren. Steun de reis van de ander. Stap in de energie van overvloed en Liefde. Heb jij last van vergelijkingswanhoop en is er toch een stukje waar je de ander kopieert ? Stop dan even met het kijken naar het leven van de ander… Gebruik die tijd om zelf stappen te maken. Beweging te creëren in je eigen leven. Leef jouw leven en stop met het kijken naar het leven van een ander if it kills your vibe.

Shift

Liefde is en gift van geluk. Jij hebt de gave om naar Liefde te shiften. Liefde voor jezelf, voor de ander en de situatie. Adem een keer diep in en uit. Kijk van een afstand naar het wat je ziet. Open je hart en laat Liefde en geluk stromen. Stap in jouw kracht van Liefde en ga naar die plek in jou waar overvloed is. De plek in jou waar je Liefde en blijdschap voor ieder ander kan voelen. Alles is goed. Jij bent exact waar je moet zijn en zo is ieder ander.

Vanaf vandaag heb jij een keuze. Het is aan jou om te kiezen voor Liefde. Om boven gevoelens van schaarste uit te stijgen en in het licht van de nieuwe tijd te stappen. Blijdschap, liefde is hoe het zou moeten zijn, hoe het kan zijn! Het is verlichtend. Het geeft energie. Liefde geeft energie.
Gelukkig zijn voor een ander. Een stroom van Liefde die komt uit een plek van eenheid en heelheid.

Kies voor geluk. Open je hart en laat jouw liefde stromen! Het leven klopt.

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met vergelijkingswanhoop! Laat het me weten en leave a comment!

LOVE

Eva Divya