Het ontdekken van je ware ik heeft 3 dingen nodig; een moment van ontwaken, Liefde en tijd.

Leven in volledige waarheid met jezelf betekent dat je je moet overgeven aan het leven. Het leven toestaan. Jezelf toestaan. Dit is 1 van de moeilijkste dingen die er bestaat. Hoewel je tijdens jouw groeiproces een shift maakt en sommige gedragspatronen doorbreekt, blijft er vaak 1 nasty habit plakken; Het zelfoordeel. Vandaag laat ik je zien welke beweging we maken als mens en hoe het  eenheidsbewustzijn je weg verlicht.

In elke situatie, in elke gebeurtenis ontsta jij opnieuw. Je vult de leegte van het Nu met jouw Zijn. De wereld die zich vormt is een reflectie van wie jij bent in het Nu. Steeds opnieuw leer je van situaties die zich aandienen, jouw reactie daarop en van de reflectie die je krijgt van je omgeving.

DE SHIFT

Eerste is er het Ik- bewustzijn. Je bent je alleen bewust van jezelf. Je focus is buiten jezelf gericht. Wat jij waarneemt is de absolute en enige waarheid. Wat er in je leven gebeurt gaat over jou. Je bent je uiterlijk, je huidskleur, je opleidingsniveau, je lichaam, je gedachtes je stijl…. Wie je bent is je identiteit. Je staat van zijn is overleven. Dit is wat het is. Je hebt geen keuze, omdat je je ware ik nog niet ontdekt hebt. Je reactie op het leven wordt gedreven door je EGO.

Dan is daar het Eenheids- bewustzijn. Je bewustzijn heeft een shift doorgemaakt. Je hebt jezelf ontmoet of bent in een proces van het steeds meer ontmoeten van jezelf. Er ontstaat zelfliefde. Je beweegt van ‘hou van mij’ naar onvoorwaardelijk Liefde voor jezelf en daarmee voor de ander. Jou leven is onderdeel van een groter geheel. Je benaderd het leven vanuit een heldere staat van zijn in plaats van je emoties. Je voelt je innerlijke kracht en je vertrouwt op je innerlijke kompas. Je leeft een autonoom bestaan. Opeens heb je een keuze!

In iedere situatie heb jij de keuze om te handelen vanuit de kracht van Liefde die je werkelijk bent, of je kunt reageren vanuit je EGO. Soms slaat het EGO sneller toe dan je zou willen. Oude patronen zitten zo vastgeroest waardoor je reactie al heeft plaatsgevonden, voordat je je gedrag hebt kunnen overwegen. Voordat je ware ik van Liefde heeft kunnen spreken. En dan is daar… Het OORDEEL.  Op zo’n moment heb je geen inner-criticus nodig die je verteld dat je het fout hebt gedaan. Je hebt Liefde nodig!

Het ontdekken van je ware ik en leven vanuit de kracht van Liefde die je bent, heeft tijd nodig…. Het heeft het leven nodig en op elk moment ben jij perfect. Wie er ook aan het stuur staat. Je bent goed zoals je bent. Elke ervaring, elke ontmoeting, jou reacties op het leven en jezelf brengen je een stapje dichter bij wie je werkelijk bent vanuit je essentie. Tenminste als je wakker bent! Ben jij wakker? Awake en Aware? Zelf reflectie is super goed. Het houdt je wakker op jouw reis van zelfontdekking. Maar laat het oordeel los! Omarm jezelf zoals je een kind aanmoedigt. Vergeef jezelf en heb jezelf Lief. Je bent perfect! Op elk moment!

Hoor jij bij de groep die ontwaakt? Heb jij die inner call gevoeld en ben jij er klaar voor om hier gehoor aan te geven? Heb jij je ware ik al mogen ontmoeten? Als je wakker bent heb je een keuze! Op welk gebied van je leven vind jij het moeilijk om volledig in de kracht van je ware ik te stappen? Welke overtuiging houdt je tegen om jezelf te laten zien? Laat het me weten in het commentaar veld of stuur mij een bericht. Ik hoor graag van je.

Liefs,

Eva Divya

Op 29 september start ik met een nieuwe Felicitat Life cursus. Hier leer ik jou jezelf opnieuw te ontdekken. Wil jij samen met mij 20 weken op reis. Jezelf ontdekken en alle kwaliteiten die staan te popelen om te worden ontdekt. Je hebt recht op een gelukkig leven. Je ware ik wacht op jou totdat jij er klaar voor bent om JA te zeggen. Mail me dan op info@felicitatlife.nl