A restless mind will try to find peace in opinions….
Hoe komt het toch dat het zo moeilijk is om niet te oordelen? Vandaag wil ik je hier een dieper inzicht in geven. Je mening, je oordeel wordt gevoed door een rusteloze geest. Een rusteloze geest zoekt namelijk constant naar houvast. Het ontastbare willen we tastbaar maken. Het ego heeft een sterke overlevingsdrang en heeft daarom constant de behoefte aan veiligheid. Het ego wil daarom alles vast zetten in de materie. Wat je waarneemt wordt gematerialiseerd door jouw gedachten in een vorm.

Voorbeeld:

Je oordeelt over die vrouw:

We zoeken naar veiligheid en daarom willen we alles begrijpen.

Je wilt haar begrijpen.

Je gedachten vormen een verhaal over wat je waarneemt.

Het oordeel is daar.

En opeens is ook de afgescheidenheid daar.

Maar jij, jij hebt houvast. 😉

Dit werkt niet alleen zo met het oordeel over anderen of over het leven, maar ook als je oordeelt over jezelf. Gedachtes als ‘ik ben niet goed genoeg’ zijn er soms eerder dan dat het leven zich heeft kunnen ontvouwen. Of ‘ Ik heb die baan vast niet gekregen’. De drang om de onwetendheid tastbaar te maken zorgt voor een begrenzende energie en een rusteloze gedachten stroom. Het werkt destructief.

Shift

Meditatie helpt om je rusteloze geest naar helderheid te bewegen. Meditatie heeft het helende effect dat de verbinding met jezelf versterkt waardoor je meer vertrouwen kunt krijgen in jezelf en de processen van het leven. Dit helpt je bewegen naar de Universele wetten van overvloed. Voor alles in het leven is een tijd en plaats. Probeer te ontdekken of je het leven toe kan staan. Hiermee bedoel ik dat je het leven toestaat zich te ontvouwen zonder de onwetendheid om te zetten in een oordeel of mening. Gebruik je ademhaling om ruimte te creëren als je de onwetendheid oncomfortabel vindt. Als je deze ruimte kunt ontdekken zal de noodzaak om iets of iemand in een hokje te plaatsen verdwijnen.

Wil je hulp om jouw meditatie practice te verdiepen? Stuur me dan een bericht op info@felicitatlife.nl

LOVE

Eva Divya