In het nu zijn… Aanwezig zijn in je lichaam… Het betekent zo weinig als je het niet kunt voelen. Het betekent nog minder als je je niet bewust bent van het resultaat.

Gisteren mocht ik les geven aan mijn gevorderde groep. Nadat ik voor iedereen een persoonlijke inzichtkaart had getrokken van de ‘Ontwaken in Liefde’ set, begonnen we met een meditatie. Het was voor mij belangrijk dat iedereen zijn aanwezigheid in zijn lichaam zou ervaren. Een lichtwerker is verloren zonder zijn gronding. Je kunt je licht of je kwaliteiten niet laten stralen als je in je hoofd aanwezig bent. Daarvoor moet je je lichaam bewonen. Aanwezig zijn in je lichaam! Een mooi voorbeeld hiervan is, hoe je je voelt na een goede body work-out. Dan heb je een beweging gemaakt: uit je hoofd, in je lichaam. Tijdens het mediteren bij Felicitat Life is de gronding de main focus.

Omdat het voor mij tijdens deze les extra belangrijk was dat iedereen zou landen in het hier en nu, uit zijn hoofd in zijn lichaam zou zakken, liep ik een rondje om iedere deelnemer te ondersteunen. Ik legde mijn handen omstebeurt bij iedereen op de schouders… Energetisch ondersteunde ik de groep om zich over te geven. Zichzelf toe te staan…. Los te laten….. Maar wat ontdekte ik?

Ik ontdekte in iedereen een hardnekkig overlevingsinstinct. Dit overlevingsinstinct trad in volle werking. Bang om de controle te verliezen. Bang om zich over te geven. Ik realiseerde me dat dit exact is wat we allemaal doen. Dit overlevingsinstinct helpt je niet om te overleven! Het is verzet tegen het leven! Het is een onbewuste drang naar controle en een angst voor onwetendheid.

Daar stond ik met een groep prachtige mensen. Mensen die vanuit een wakkere staat het leven tegemoet treden. Succesvolle mensen. En toch was daar in iedereen die persoonlijke, innerlijke strijd aanwezig.

Iedereen heeft deze strijd. Ook jij! Ik zal het tastbaar voor je maken via een voorbeeld. Soms houdt een gedachte je in de ban. Een gevoel in je zegt dat als je de gedachte loslaat, dat je dan de controle verliest. Dus blijf je je zorgen maken en blijft je hoofd non- stop ratelen. Gedachtes over je werk, je gezondheid, het welzijn van je dierbare, je financiën, je to-do’s maar ook over je dromen en je verlangens.

Deze gedachtes verankeren je in je hoofd. Ze onttrekken je aanwezigheid uit je lichaam en uit het NU. Het weerhoudt je om echt succesvol te zijn. Deze gedachtes consumeren tijd, energie en hebben een mentale en emotionele impact.

Elk moment dat je niet in het NU aanwezig bent is een verloren moment. Alleen in het NU kun je namelijk handelen. Alleen nu is er leven. Alleen in het NU besta jij.

Alleen in het NU kun je de armpjes van je kind om je heen voelen. Alleen in het NU kun je in verbinding zijn met je dierbare. Alleen in het nu kun je het leven vieren en je dromen omzetten in materie. Alleen in het NU kun je een actie uitvoeren die je zorgen wegnemen.

Jouw overlevingsinstinct verankerd je in je hoofd en onttrekt je uit het nu. Hierdoor is dit overlevingsinstinct een verzet tegen het leven. Het vormt een gordijn van ruis. Het weerhoudt je om jezelf en het leven in zijn volheid te beleven.

Dus stop living and start Existing! Wordt de creator van je leven en ontwaak in het hier en nu! Ben jij nieuwsgierig hoe het is om wakker te worden in jezelf, in je lichaam. Een embodiment van ware ik te worden? Sta jezelf dan toe in het hier en nu!

 Maud over de les:

Lieverd, wat een les was het voor mij! Wat ik heb gemerkt is dat ik totaal niet in mijzelf aanwezig was de afgelopen tijd. Ik heb gisteren avond wat tranen gelaten. Verdrietig dat ik zo uit mezelf ben geweest. Ik ben weer wakker geworden door de les. Dank je dat ik weer een stukje mezelf heb ontmoet.

Dave over de les: 

Dit is echt The Next level Meditatie! De energie die Eva de groep in straalde was intenser dan ooit.

 

Van 18 tot 21 augustus ga ik met een prachtige groep op stilte retreat in Nederland. Ben jij klaar om het leven echt aan te gaan. Je ware ik in het Nu te ontmoeten?

Tijdens het retreat begeleid ik je in stilte terug naar je ware ik. Weg van de ruis terug naar waar het leven echt om gaat!

Kijk HIER voor meer informatie of stuur mij een berichtje via: info@felicitatlife.nl

LOVE

Be true to yourself! Be the true you!