Met zoveel dankbaarheid en plezier kijk ik terug op het retreat in Ibiza.

Het vertrouwen dat ik van iedere deelnemer kreeg was zo groot. Inmiddels heb ik al een aantal groepen mogen begeleiden tijdens retreats, maar dit retreat was voor mij zeer bijzonder.  Elke deelnemer stelde zich volledig open waardoor ik in alle vrijheid iedereen kon coachen in het activeren van zijn/haar innerlijk leiderschap en er ruimte was voor iedereen om een transformatie door te maken. De transformaties die ik heb mogen zien bij alle deelnemers zijn verbluffend.

 

Het doorbreken van diepe overtuigingen, loslaten van angsten en volledige verantwoordelijkheid nemen voor gedrag. Het gebeurde allemaal tijdens onze week in Ibiza. We hebben samen gelachen, gehuild en er zijn vriendschappen voor het leven ontstaan.

 

Op een van de laatste dagen van het retreat lig ik in een hangmat te genieten van de prachtige sterrenhemel. Een van de deelnemers zegt: Eva jij geeft echt nooit op he!? Ik had het al lang opgegeven.

Een golf van voldoening gaat door mij heen. Ze spreekt over Caline. Caline heeft tijdens dit retreat zo een enorme transformatie doorgemaakt. Hoewel het leven mij soms iets anders wilde laten geloven, was de stem van mijn hart veel sterker. Ik vertrouwde op haar kracht om een leven vanuit Liefde te leven.

 

Soms draag je een slachtofferrol zo lang dat het je volledige identiteit wordt. Het wordt de filter waarmee je de wereld begroet. Het houdt alles wat je niet wilt in stand, jaagt weg wat je lief hebt en toch geeft het ego niet op.  Als een patroon jaren de tijd heeft gehad om zich te nestelen en zo zo diep zit dan is het heel moeilijk om het anders te gaan doen. Het patroon werkt bijna als een overlevingsmechanisme. Caline had geen vertrouwen, niet in zichzelf, niet in het leven en niet in mij. Hierdoor kon ze de lessen niet volledig opnemen en toepassen. We kamen maar niet tot een doorbraak. Ze had een doorbraak nodig om vrij te kunnen leven. Om te leven vanuit innerlijke kracht. Welke stunt haar beschermingsmechanisme ook uithaalde mijn Liefde bleef constant en onvoorwaardelijk. Hierdoor groeide langzaam haar vertrouwen in mij.

 

Tijdens het retreat wist Caline zich dag na dag opnieuw open te stellen voor mij. Ze wist zich over te geven aan het proces terwijl haar hele systeem nog steeds protesteerde. Elke dag opende ze zich vol goede moed en elke dag tackelde ik haar opnieuw. Elke dag zag iedereen haar struggelen en groeien en langzaam meer en meer tot leven komen. Elke dag groeide de verbinding met zichzelf. Elke dag groeide de liefde van alle deelnemers voor haar. Tot de dag aanbrak dat ze opstond. Ze transformeerde van slachtoffer naar een stralende krachtige vrouw. Ze bloeide op!

 

Deze reis heeft mij opnieuw doen beseffen dat vertrouwen het grootste cadeau is dat je een teacher kan geven. Als er vertrouwen is dan is er overgave. Dit is waar transformatie plaats kan vinden. Verlangen draagt je naar je gewenste uitkomst, mits er vertrouwen is.

 

Dus wat jouw verlangen ook is, zorg ervoor dat er vertrouwen is. Vertrouwen in het leven, vertrouwen in jezelf en vertrouwen in je teacher of coach. Als er vertrouwen is dan is transformatie mogelijk!