Je vertelt jezelf zoveel verhalen en ergens along the road besluit je één van die verhalen voor waarheid aan te nemen.  Op deze waarheden of overtuigingen over je ervaringen, bouw je wie je bent. Althans wie je denkt dat je bent… Maar zodra je begrijpt dat al je ervaringen voort komen uit gedachtes over hetgeen dat je waarneemt verandert je bewustzijn naar stilte. Vandaag nodig ik je uit te shiften naar een nieuw perspectief… Het is een perspectief waar je klaar voor moet zijn. Gelukkig is niets goed of fout.. het is wat het is..

 

In alles wat jij waarneemt zie jij jezelf...

We kunnen allemaal naar dezelfde persoon kijken en luisteren, maar we zullen ieder iemand anders waarnemen. We kunnen als groep een meditatie doen maar na afloop hebben we allemaal een andere ervaring. Je neemt het leven waar vanuit jouw eigen conditioneringen, je verleden, je overtuigingen, jouw bewustzijn. Niemand ervaart of ziet dus ooit exact hetzelfde. In alles wat je waarneemt zie je jezelf. Je ziet hetgeen dat jij je in het moment voorstelt van het moment gebaseerd op je eigen perceptie. Je bent wat je waarneemt.

Als iedereen zijn perceptie op jou projecteert dan zal niemand jou dus kunnen zien zoals jij jezelf ziet. De ander ziet jou door zijn perceptie. Niemand zal jou kunnen begrijpen, zoals jij dat zelf kan…. Begrijp jij wat een vrijheid hierin verborgen ligt?!?!
Er is ineens ruimte om te stoppen met proberen te zijn wie jij denkt dat je moet zijn van de ander!!! Jij kunt niet weten wie je moet zijn van de ander. En de ander ziet jou vanuit zijn eigen perceptie en neemt jou dus ALTIJD anders waar dan hoe jij jezelf of ieder ander waarneemt. Volg je me nog? 🙂
Jij en ik hebben slecht een perceptie van het leven zoals we het waarnemen. De ene perceptie is niet méér waar dan de ander. Het zijn percepties gevormd vanuit onze eigen overtuigingen over het leven. Je perceptie geeft enkel aan waar je staat. Als je vrede kunt vinden in de gedachte dat we allen constant een andere perceptie hebben van ieder moment dan houden daar alle argumenten van strijd op.
Waarom strijden we toch zo voor ons gelijk?
We strijden omdat we onze overtuigingen koppelen aan wie we denken dat we zijn of moeten zijn en omdat we geloven dat ons perspectief de juiste is. Wanneer wat jij denkt niet waar is, dan verlies je beeld op wie je denkt dat je bent. En niet weten wie je bent is voor velen een enge gedachte. Een identiteit, het ik, geeft je houvast. Je wilt dat de ander jou ziet zoals jij denkt dat je bent.
Jouw verhaal over jezelf is niets anders dan een perspectief dat is opgebouwd uit jouw eigen herinneringen. Jouw herinneringen zijn niet de realiteit; het is jouw perceptie van de realiteit. Van alles wat jij meemaakt in het leven kies jij bepaalde momenten uit waarop jij jouw zelfbeeld bepaalt. Dit doe je bij jezelf en ook voor een ander. Hoe jij jezelf in het leven ziet is slecht een perspectief. Een perspectief van het leven, je verleden en jouw beeld over wie jij moet zijn in de toekomst.
Waar kies jij voor?
Jij kunt er in het leven voor kiezen om vast te houden aan je perceptie van het verleden en jezelf aan de hand daarvan te definiëren in het Nu. Of…. je kunt in- en uitademen en het leven vieren dat al bestaat. In het moment je eigen flow volgen. Je hebt geen grip op hoe een ander je waarneemt. So why keep on trying.. just be you! In het NU is een leegte… die leegte is voor jou! Een leegte om vorm te geven met jouw diepste verlangen van het moment. 7_gold-heart
Nu je weet dat elke gedachte die je hebt slechts een perceptie is en dat elke gedachte dus eigenlijk gelijkwaardig is kun je kiezen om jezelf te bevrijden! Je kunt kiezen voor gedachtes die je voeden, die je blij maken en je hart laten zingen. Alles wat geweest is definieert je niet langer in het Nu. Je bent vrij om te zijn, te voelen, te ervaren. Vrij om in ieder moment meer van jezelf te stoppen. Vrij om elke leegte te kleuren met de wensen in je hart.
Dans, lach, geniet, leef Liefde!

Vier het leven dat al bestaat en vul de leegte van het Nu met je diepste verlangen van het moment...

Liefde,
Eva Divya