Wat gaat er nu werkelijk verscholen achter onze angst. We zeggen bijvoorbeeld; Ik ben bang voor spinnen, ik heb hoogtevrees, ik ben bang om mijn hart te openen of ik ben bang om los te laten. Deze uitspraken roepen zoveel energie op en versterken je gevoel.

Het is belangrijk om je angst onder de loep te nemen en te bekijken hoe reëel deze angst nou eigenlijk is! Ben je wel echt bang voor de hoogtes?? Natuurlijk ben je niet bang voor de hoogte… je bent bang om te vallen!!!  Ben je echt bang om lief te hebben??? Nee, dat is het niet… Je bent bang dat de ander niet van jou zal houden en je zal verlaten.  Ben je nou echt bang voor die groep mensen? Nee…. je bent bang om afgewezen te worden!

Vaak wordt angst gevormd doordat we weg manoeuvreren van het NU. We zijn bang voor verandering; bang om onze baan te verliezen, dat we minder inkomen zullen vergaren en daarmee onze veiligheden zullen verliezen. We dragen een angst soms dagelijks met ons mee en toch overleven we iedere dag weer!

Je draagt een angst soms dagelijks met je mee en toch overleef je elke dag, zonder dat je angst realiteit is geworden!

Veel mensen vinden het moeilijk openlijk te praten over hun angstgevoelens. Zij zien hun angst als een zwakte en het gevoel van zwakte wekt een gevoel van schaamte op. De meningen van anderen waar je soms mee te maken hebt maakt dit er niet makkelijk op. Toch is het belangrijk jouw omgeving bewust te maken van jouw situatie. Hierdoor kan je op veel meer begrip rekenen op het moment dat je bepaald gedrag vertoont dat veroorzaakt wordt door jouw angst.

Angst kan een intense invloed hebben op je leven. Het kan je weerhouden om bepaalde keuzes te maken. Of je maakt juist een bepaalde keuze doordat de angst zich er mee bemoeit. Angst heeft een negatieve invloed op je levenshouding en dit is voor niemand goed.  Het kan je weerhouden om succesvol zijn in wat je doet doordat je jouw doelen niet kan bereiken.

Door naar de kern te gaan van jouw angst leer je jouw angst te begrijpen.  Soms wordt jouw angst veroorzaakt door oud zeer en heb je de angst inmiddels overwonnen. Echter leef je nog steeds in de ban en het patroon van de angst, waardoor je jouw eigen kracht nog niet onder ogen hebt kunnen komen. Daarnaast kan het zijn dat je dus een vertekend beeld hebt van je angst, waardoor je geen gepaste oplossing hebt kunnen vinden voor het probleem.

Wat nu als we wakker worden en eens kijken naar de wereld met alle miljarden inwoners! Over de hele wereld zie je mensen onder verschillende omstandigheden overleven. Sommige mensen leven in extreme kou en andere mensen in een intense warmte. De ene mens heeft enorme materiële welvaart terwijl anderen niet eens een dak boven hun hoofd hebben. Onder al deze omstandigheden weet de mens zich al eeuwen staande te houden. De mens heeft een natuurlijke kracht om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Dit kan jij ook!! Er is geen reden om ergens bang voor te zijn. De omgeving verandert en wij veranderen mee!

Toch is daar je sterke mind weer met een dosis nieuwe angst. Tenslotte zijn het jouw gedachten die de angst creëren. Wat is de weg naar bevrijding, verlossing van angst? De weg is: bewustwording. Bewustwording van het zijn. Eén worden met wat is. Overgaven aan wat is.

Hier volgt een stappenplan om je angst te overwinnen;

–        Wordt je bewust van de kern van je angst. Stel jezelf de vraag; Welke gevoelens liggen verscholen           onder mijn angstgevoelens? Doe een reality check en ga hier mee aan de slag.

–           Leef in het NU. In het nu is er geen plaats voor angst. In het nu is alles goed zoals het is.

–           Maak een lijst met positieve affirmaties gerelateerd aan jouw angst.

–           Visualiseer hoe jouw leven eruit zal zien zonder de beperkingen die de angst oproept. Maak het   vrije leven jouw focus.

–        Mediteer jouw angst weg. Laat jouw angst toe in een meditatie. Verlicht de angst zodat je in liefde              kunt los komen van jouw angst gevoelens.

Succes! Vertrouw op jouw natuurlijke kracht!