Iedereen komt weleens in een situatie van besluiteloosheid. Je gevoel zegt dit en je hoofd weer iets anders. Hoe langer je met je keuze bezig bent des te uitzichtlozer het antwoord soms lijkt te zijn. Soms weet je zelfs niet meer wat er nu spreekt…. je gevoel of je ratio.

Je bespreekt het ‘probleem’ met vrienden of familie voor wat advies, maar een doorslaggevend antwoord op je keuze blijft uit.

Waar zit nu de ultieme waarheid verborgen voor dit soort momenten van twijfel? Wat is de beste beslissing? Want wat je niet wilt is van je pad afdwalen door het maken van een verkeerde keuze. Een verkeerde keuze kan je uit je “flow” halen. Het liefst leven we ons leven allemaal in iets wat we “flow” noemen. Een “flow” is zo een moment in je leven waarop alles zonder moeite op de juiste tijd op je pad verschijnt. Iedereen kent dit soort momenten. Alles lijkt ineens zo te kloppen in het leven. Het kan niet meer stuk!  Dit voert de druk om de juiste beslissing te nemen nog meer op!! Maar is er wel zoiets als het maken van een verkeerde keuze?

Als je nu naar je leven kijkt. Is er dan 1 enkele beslissing in je leven geweest die tot een crisissituatie heeft geleid? Je zult tot de conclusie komen dat er aan elke gebeurtenis een nieuwe gebeurtenis vooraf gaat. Een aaneenschakeling van verschillende keuzes! Kun je je een crisissituatie in je leven herinneren? Wat bracht deze situatie je? Een nieuw persoon in je leven? Een nieuwe baan? Een inzicht of een les? In het leven gaat er geen moment voorbij waarop er geen groei plaatsvindt.

Er is echter maar 1 universele waarheid. Er is maar 1 direct juist antwoord voor elke situatie. Er is maar 1 antwoord dat zal leiden tot werkelijk geluk in het leven. Het antwoord is liefde. Liefde is de ultieme universele waarheid die zal leiden tot heelwording van je zijn. Het antwoord dat staat aan de basis van de schepping van ons zijn.

Liefde? Hoe pas je dit nu toe? Elke keuze die je maakt in je leven wordt gestuurd vanuit een basis. Deze basis kan een basis zijn van liefde of persoonlijkheid. Ga dit maar eens bij jezelf na? Neem bijvoorbeeld je baan. Doe je je werk vanuit liefde? Vanuit passie, de kern van jezelf? Of werk je voor geld, de status en lifestyle die het werk met zich meebrengt? Hoe dichter je bij jezelf komt en hoe meer je gaat communiceren met je eigen ziel des te meer je zult zien dat de grondslag van elk antwoord liefde is, of zou moeten zijn. Wanneer je je in liefde verbindt sta je constant in contact met wat goed is voor jou. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om beslissingen te nemen. Het gaat niet langer om wat de omgeving van je wil maar om wat jij voelt dat goed voor jou is, voor jou en de omgeving vanuit liefde!

Zodra je je in liefde verbindt zal dit direct tot geluk leiden. Liefde brengt niet alleen geluk maar zorgt ook voor een beter afweersysteem. Het versterkt namelijk je energieveld. Je energieveld werkt net als de ozonlaag beschermend en reageert direct op de hormonen (endorfine/ serotonine/ dopamine en oxytocine) die vrijkomen als je liefde voelt in je hart. Liefde zorgt voor een krachtig energieveld wat een gunstig effect heeft op je mentale helderheid en zorgt voor fysieke, emotionele en spirituele balans. Het maakt niet uit of je nu liefde geeft of ontvangt. Daarnaast werkt een krachtig energieveld als een magneet op anderen. Je zult de mensen aantrekken die bij je passen omdat je steeds meer je ware zelf kunt laten zien.

Twijfel je op dit moment over een keuze? Neem dan even een moment voor jezelf. Als je de rust in jezelf kunt vinden neem dan even de tijd om te mediteren en je met jezelf te verbinden. Wat voel je in je hart? Laat de liefde spreken!

De basis van elk antwoord zal liefde zijn! Het verbindt je tot de ultieme waarheid van je zijn!

Wat was voor jou een moment waarop je het maken van een keuze moeilijk vond? Als je terug denkt aan dit moment, welk deel in jou heeft toen gewonnen? De liefde of je ratio? Heeft het je gebracht wat je nodigt had?