Niemand in het leven heeft te veel of te weinig energie. Hoe kan het dan toch dat sommige mensen bruisen van energie en dat je zelf soms een gevoel van futloosheid ervaart? Energie is heel bijzonder. Het is constant om ons heen en het zit bordenvol informatie! Ondanks dat we kunnen ervaren dat we er de ene keer veel van hebben en de andere keer weinig, zijn de meeste mensen maar weinig bewust van hun eigen energie.

Doordat we zo zijn afgestemd op het leven om ons heen vergeten we bewust om te gaan met onze eigen energie. Je vergeet om bewust je eigen energie te bewaken waardoor er onbedoeld energie verloren gaat aan mensen of acties die niet goed voor je zijn.

Je kent vast wel de situatie waar je iemand belt of spreekt en iedere keer als je deze persoon spreekt dan voel je je alsof al je energie uit je wordt weggezogen. Voor het gesprek voel je je vrolijk en in harmonie en na het gesprek voel je je down en futloos. Toch neem je de volgende keer weer de telefoon op of bel je deze persoon zelf om te vragen hoe het gaat! Je bent op dat moment afgestemd op het in stand houden van het contact en niet bewust bezig met je eigen energie.

Misschien heb je een wel een baan die je energie kost? Of is je werkplek een plek waar je geen energie van krijgt. Toch blijf je dezelfde baan houden en ga je iedere dag weer naar je werk!?!

Brengt je eigen levenshouding je wel energie?  Heb je angsten of onverwerkte emoties? Merk je op dat je veel klaagt over gebeurtenissen in je leven? Oordeel je over jezelf? Of blijf je hangen in het verleden? Energie reageert direct op je gedachtes. Negatieve of sombere gedachtes over je leven slurpen energie!

Er is genoeg voor iedereen!!

Gezonde vitale energie zorgt voor meer geluk in je leven! Stel je eens voor dat je constant voldoende energie ervaart om de dingen te doen waar je blij van wordt en om te gaan met de mensen die je blij maken! Een heerlijk, vrij, vitaal bestaan! Een leven dat constant bruist van energie met alles wat je blij maakt! Het is dan goed om te weten dat er genoeg energie is voor iedereen om dit te bereiken! Het is niet zo dat de een meer toegang heeft tot energie dan de ander. Wordt je bewust dat jij zelf verantwoordelijk bent voor een gezonde vitale levensenergie! Jij kunt dit opwekken en in je leven ervaren! Voordat je dit gaat doen is het belangrijk jezelf een vraag te stellen; Wat wil ik graag doen met de energie die ik graag wil ervaren in mijn leven? Wat wil ik doen als ik meer energie heb in mijn leven? Zonder een specifiek doel zul je merken dat je al gauw in patronen zult vallen die energie bij  je weg slurpen omdat je simpelweg niet weet om te gaan met alle vergaarde nieuwe vitale levensenergie die je hebt opgewekt!

Energiemanagement

Als je er klaar voor bent om in actie te komen om vitale energie in je leven te genereren, dan is het tijd voor energie management! De volgende tips zullen behulpzaam zijn op je weg hier naar toe! Door je bewust te worden van de punten in je leven die je energie geven en energie kosten zul je direct in actie kunnen komen om je vitale energie te activeren of te behouden.

Zelfreflectie

Neem een moment van zelfreflectie en stel jezelf de volgende vragen;

–    Heb ik een positieve levenshouding?

–    Wat zijn mijn passies? Waar wordt ik blij van?

–    Met wie probeer ik contact te onderhouden terwijl dit contact mij al lang geen energie meer geeft? Welk contact heb ik laten verwateren terwijl ik altijd veel energie krijg van deze persoon?

–   Neem ik voldoende tijd voor mijzelf om in rust door te brengen en aandacht te besteden aan wat ik nodig heb?

–    Waar krijg ik energie van? Wat kost mij energie?

–    Waarom krijg ik hier energie van? Waarom krijg ik hier geen energie van?

–    Neem ik voldoende ruimte om de dingen te doen waar ik energie van krijg?

–    Welke gedragspatronen houd ik in stand die niet goed zijn voor mij? Welk gedrag is wel goed voor mij?

–    Welke eetgewoonte zet ik voort terwijl ik weet dat het niet goed voor mij is?

–    Zijn er plekken waar ik te weinig kom die mij energie geven? Zijn er plekken waar ik kom die mij energie kosten?

Stem je af op de taal van je lichaam

Je lichaam geeft constant signalen af. Deze signalen vertellen je wat goed voor je is en wat niet goed voor je is in het leven. Door je bewust af te stemmen op deze signalen en actie te ondernemen hier zuiver op te reageren, zul je merken dat je je vitale energie zult kunnen bewaken. Eet je bijvoorbeeld veel suiker dan zal je lichaam signalen afgeven die aantonen dat dit niet goed voor je is. Zoals bijvoorbeeld hartkloppingen, vermoeidheid of een onrustig gevoel. Hetzelfde geldt voor ons gedrag en contacten met onze omgeving. Je lichaam verteld je als er iemand in je omgeving niet goed voor je is. Je ervaart bijvoorbeeld een zenuwachtig gevoel, je ademhaling schiet omhoog, je keel slaat dicht of je krijgt kramp in je buik. Als je besluit de signalen te negeren ( iets wat we vaak onbewust doen) dan zal het contact of je gedrag je energie kosten.

Innemen van je ruimte

Om je energie te kunnen bewaken is het belangrijk dat je je ruimte gaat in nemen in je leven. Met ruimte innemen bedoel ik; doen wat goed voor jou is en uitspreken wat goed voor jou is. Dit natuurlijk vanuit liefde en zonder een ander schade toe te brengen. Communiceer je gevoelens naar je omgeving. Geef je grenzen aan vanuit liefde. Doe dingen waar je blij van wordt. Ga om met mensen waar je blij van wordt. Neem afscheid van mensen die niet langer goed voor je zijn. Neem een baan waar je blij van wordt. Lach/huil voluit als jij hier behoefte aan hebt. Laat je in je communicatie en gedrag niet beperken door jouw opvattingen over je leefomgeving. Vaak houden we ons in voor onze omgeving omdat we niet lastig willen zijn, niet willen opvallen of uit angst voor een negatief oordeel uit de omgeving. Je zult merken dat als je jezelf de ruimte geeft te zijn wie je bent en te leven naar je passies en vanuit je gevoel dat je meer energie zult hebben in je leven.

 

Zelfliefde & positieve affirmaties

Energie reageert direct op gedachtes. Negatieve opvattingen over jezelf of je leven slurpen energie. Een positief en liefdevol zelfbeeld zorgt voor vitale energie!

Neem een moment van rust. Haal een paar keer diep adem en kom tot jezelf. Neem de meest krachtigste vorm van liefde die je ooit hebt ervaren voor iets of iemand in gedachten. Stuur in gedachte deze liefde nu naar jezelf! Omring jezelf met deze liefde!

Maak een lijstje met positieve affirmaties over jezelf. Voordat je aan je dag begint lees dan dit lijstje door en laat hetgeen je leest doordringen in je wezen. Geloof, ontvang en omarm hetgeen je leest!

 

Je energieveld

Je aura of energieveld werkt als een beschermlaag om je heen. Hij beschermt je tegen ongewenste energieën van buitenaf. De buitenste laag van je energieveld vormt een grens tussen jou en een ander. Door verschillende gebeurtenissen en gedragsvormen in je leven kan je energieveld worden aangetast. Je kunt je energieveld vitaal houden door gezonde voeding, positief gedrag, positieve gedachtes en een gezonde levenshouding. Toch kan het  zo zijn dat een gebeurtenis, iets of iemand je energieveld aantast. Op het moment dat je merkt dat je in een situatie zit die je energie kost, doe in gedachten dan de volgende oefening. Deze oefening helpt je je energieveld op te schonen, te versterken en te bewaken.

Visualiseer jezelf in een bal van puur schoon wit en liefdevol licht. Deze bal van licht is jouw energieveld. Deze lichtbol beschermt je en geeft je energie.

Cursussen & behandelingen

Er is een groot scala aan cursussen en workshops die zich richten op het leren omgaan met je lichaam en energie. Deze trainingen werken en zullen je veel brengen. Het is zeer de moeite waard om je eens te verdiepen in wat bij je past. Neem eens een kijkje bij de cursus en vormen van coaching die ik aanbied en lees de referenties, wie weet is het wat voor jou! Emotioneel lichaamswerk, haptonomie of sporten als Yoga, tai chi en dans kunnen je ook helpen. Of onderzoek wat op het gebied van voeding goed bij je past! Wil je je jaar fit starten maak dan nu een afspraak voor een GRATIS coaching gesprek met Petra Vlieger! Petra Vlieger werkt vanaf dit jaar voor Felicitat Life als coach om jou te begeleiden  op het gebied van gezondheid en om te ontdek welke voeding het beste bij je past om je fit te voelen. Deze maand geeft zij 5 gratis coaching gesprekken weg. Stuur je motivatie en het probleem dat jij wilt aanpakken in een mail naar Petra. petra@felicitatlife.nl

Onthoudt dat alleen jij zelf ervoor kan zorgen dat de vitale energie in je leven kan ontwaken! Ontdek wat jou het beste helpt! Veel plezier en geniet van je leven vol bruisende vitale energie! Het begint bij het maken van een eerste stap. De eerste stap is vandaag al mogelijk!!

LOVE!