Wat Gij niet wilt dat U geschiedt doe dat ook een ander niet...

Zo een bekende spreuk uit de Bijbel… Heel helder; Doe een ander niet aan wat jij zelf ook niet wilt…

Vanuit de behoefte naar Liefde die in ieder van ons leeft, geven wij ons leven vorm. Verhuld in pijnen en ervaringen uit het verleden geven wij vorm aan ons handelen in het Nu. Maar wat wil jij nu echt en geef jij op de juiste manier vorm aan je handelen om dit voor elkaar te krijgen? Soms is daar bewustwording voor nodig..

Je hebt behoefte aan Liefde. De enige die jou echt liefde kan geven.. dat ben jij zelf. Dat komt omdat jij resoneert op jouw eigen energie frequentie en daarmee kan alleen jij jezelf bevestigen… Maar los daarvan is het wel heerlijk om liefde om je heen te zien. Liefde, vriendelijkheid in elke uitwisseling van contact. Welke rol heb jezelf in de uitwisseling van liefde in contact?

Wist jij dat afgewezen worden 1 van de grootste angsten is van mensen? Om deze exacte reden volgen vele mensen hun dromen niet en de kans is groot dat deze angst ook jou weerhoudt om je dromen na te streven. En ja bij dromen denken we misschien gelijk groot maar deze zelfde angst zorgt ervoor dat je soms niet eens volledig authentiek je eigen waarheid durft te spreken! Wat heb je nodig? Veiligheid, ruimte om te zijn wie je werkelijk bent.

Mijn vraag, om bewustwording te creëren, is vandaag; Hoeveel ruimte geef jij de ander om zichzelf te zijn? En hoeveel ruimte geef jij jezelf om jezelf te zijn?

Het oordeel over een ander is zo gemaakt… Kunnen we niets met de ander dan volgt er een afwijzing. Tenslotte kan de ander die anders is jouw niet bevestigen in jouw handelen en dat brengt je identiteit in gevaar. En dan is er nog het zelfoordeel… Maar vanuit dit vaak onbewuste handelen ontnemen we onszelf en de ander de ruimte om zichzelf te zijn.

Vandaag bracht ik Ava naar de peuterspeelzaal van de vrijeschool. Nou zag ik er niet bepaald Antroposofisch uit met mijn glittertrui, sneakers en hippe handtas :-)…  Vol vreugde en blijheid kwam ik binnen en zei de andere mama’s gedag. ( voor de mensen die mij kennen… je weet ongeveer hoe dat gaat) Er werd een blik op mij geworpen, er volgde geen goedemorgen maar een blik in de andere richting.. 🙂 dus uhhh ja ik viel een beetje buiten de boot… en ja de afwijzing volgde…. Van binnen glimlachte ik…weer een prachtig voorbeeld voor de les over dit onderwerp. Op een razend snel tempo gebeurt er namelijk het volgende;

– Het is Onbekend; onbekend maakt ongeliefd

– er ontstaat Onbegrip: de ander wordt niet begrepen

– dan is er de Veroordeling: alles wat niet goed aan voelt of anders is is verkeerd

– dan volgt de Projectie: Door het anders zijn van de ander wordt je zelf niet bevestigd in jouw Zijn

– ennnnn dan is er daar de Afwijzing

Vanuit de afwijzing ontstaat er angst, verdriet, eenzaamheid enz.. Gevoelens die we allemaal hebben mogen ervaren.

De enige manier om dit te overstijgen is Liefde in zijn hoogste vorm. Goddelijke liefde en daarmee Zelfliefde. Compassie voor de angst van de ander om afgewezen te worden.

Ondanks dat iemand anders is… blijf liefhebben. Probeer door middel van liefde, angst, oordeel en afwijzing te overstijgen. Zo manifesteer je ruimte en veiligheid voor de ander en jezelf om jezelf te zijn. Zodat er ruimte is vanuit verbinding om naar je ware Zijn van licht en liefde te laten ontwikkelen!

Geef een ander de ruimte waar je zelf zo naar verlangt…