Je wilt onvoorwaardelijke Liefde leven. En hoe graag we ook geloven dat wij onvoorwaardelijk anderen Liefhebben, blijven we vaak steken op 1 voorwaarde.

Je wilt het begrijpen

Onwetendheid is iets waar wij als mens moeilijk mee om kunnen gaan. Onze hele maatschappij is ingericht op informeren. We willen het liefst alle gaatjes van onwetendheid gevuld hebben. Missen we informatie, dan zoeken we degene die verantwoordelijk is op en wijzen we! We zijn er zo aan gewend geraakt om geïnformeerd te worden, dat we ons soms bijna gedragen alsof we er recht op hebben. We voelen ons slachtoffer als we niet op tijd geïnformeerd zijn, in plaats dat we ons overgeven aan het ritme dat het leven heeft en vertrouwen.

Om om te gaan met de angst voor onwetendheid hebben we een alsmaar doorwerkende fabriek: je gedachtes! In je hoofd spelen er zich verschillende scenario’s af, waarom je nou niets hebt gehoord van die goede vriendin op je verjaardag of toen jij het moeilijk had. We kiezen uiteindelijk het meest passende scenario uit en varen daarop. Zolang we niet in aanraking komen met de werkelijkheid, houden we het scenario vast. Wat je doet is, je verondersteld iets. Jouw veronderstelling kan er wel eens heel anders uit zien dan de werkelijkheid.

We zijn zo bang om afgewezen te worden dat we soms liever het gat van onwetendheid zelf opvullen met een eigen scenario. Want de werkelijkheid kan misschien wel iets zijn dat we helemaal niet leuk vinden. Jou veronderstelling en de mening die je daaraan koppelt zorgt voor een afstand tussen jou en de ander. Op het moment dat je iets verondersteld ben je je EGO aan het voeden met alle monsters in de kast. Terwijl je eigenlijk vragen zou moeten stellen om het echt te begrijpen!

Maar wat nou als we springen in de leegte van onwetendheid. Brrrrrr de gedachte alleen al, neeeee Eva Divya , let’s not go there 😉 MMMM We springen toch 🙂

In die leegte komen we de behoefte aan bevestiging tegen. We willen het begrijpen. Als we het begrijpen dan pas kunnen we overbruggen in Liefde.

Weet dat zolang je het wilt begrijpen, jouw Liefde niet onvoorwaardelijk is.

En weet je, dat is OKE! Het is oké dat het begrijpen nodig is! Er komt een dag dat je werkelijk de Liefde kan laten stromen zonder dat je begrijpt waarom je niets meer hebt gehoord van die ene vriend of vriendin, toen het belangrijk was voor je.

Tot die tijd…. STEL VRAGEN!!!!!

Stel alle vragen die jij nu nog nodig hebt om te overbruggen in Liefde. Zonder jou vragen blijft er ruis op je verbinding. Zonder jouw vragen is er afstand. Voel je weerstand naar iemand? Stel vragen! Voel je onbegrip? Stel vragen!

Zolang begrip nodig is om Liefde te voelen, zorg dat je het begrijpt!

Zo beweeg je van afgescheidenheid naar eenheid!

Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw keuze voor Liefde.

Waar eenheid is, is Liefde!

Stel vragen tot het niet meer nodig.

Als je nu naar je relaties kijkt. Relaties die je niet meer hebt. Welke vragen heb je niet gesteld? Welke vragen kun jij stellen om de afstand die er is te overbruggen, zodat de afstand plaats kan maken voor Liefde? Laat het me weten in het commentaar veld. Ik ben benieuwd!

 

Liefde,

 

Eva Divya